Xaralyn bio-ethanol haarden staan bekend om hun veiligheid, gemak en milieuvriendelijkheid, en zijn een populaire keuze voor mensen die willen genieten van de sfeer van een haard zonder de nadelen van traditionele haarden zoals rook en onderhoud.

Een van de onderscheidende kenmerken van Xaralyn haarden is het gebruik van een gepatenteerde keramische steen in hun bio-ethanol branders. Deze technologie absorbeert de bio-ethanol langzaam, wat resulteert in een veiligere verbranding en een stabielere, mooiere vlam zonder de vrijgave van schadelijke stoffen. Dit maakt de haarden van Xaralyn niet alleen veiliger maar ook vrijwel onderhoudsvrij, omdat er geen as of residu achterblijft.

De bio-ethanol haarden van Xaralyn zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder vrijstaande, inbouw-, en tafelmodellen. Dit biedt veel flexibiliteit in plaatsing omdat er geen rookkanaal nodig is. De haarden zijn daardoor bijna overal te plaatsen, mits er voldoende ventilatie is. Ze zijn vooral geliefd om hun gemak en de mogelijkheid om ‘echt vuur’ te hebben zonder de logistieke en bouwkundige complicaties van een traditionele haard.

Een ander voordeel van de Xaralyn haarden is hun milieuvriendelijkheid. De haarden gebruiken bio-ethanol, een duurzame brandstof die bij verbranding alleen waterdamp en een minimale hoeveelheid CO2 uitstoot, waardoor ze een groen alternatief zijn voor traditionele haarden.

Desondanks zijn er enkele beperkingen. De haarden zijn niet geschikt als primaire warmtebron vanwege hun relatief lage vermogen en de noodzaak voor regelmatige bijvulling van de brandstof voor langere gebruiksperioden. De brandtijd van een volledig gevulde brander varieert meestal tussen de 3-4 uur.

Xaralyn biedt ook de mogelijkheid voor klanten om hun eigen haardontwerpen aan te passen, wat de haarden een populaire keuze maakt voor zowel residentieel als commercieel gebruik. Met meer dan twee decennia ervaring en een stevige focus op klanttevredenheid en technologische innovatie, blijft Xaralyn een toonaangevende naam op het gebied van bio-ethanol haarden​.