Het weer kan grillig zijn, maar dat hoeft niet te betekenen dat je de gezellige sfeer van je tafelhaard moet missen. Of het nu zomer, herfst, winter of lente is, hier zijn tips om tafelhaarden optimaal te benutten, ongeacht het weertype.

Zomer: Verfrissende Avonden

 1. Lichte Vuurbronnen: Kies voor tafelhaarden op basis van gel of bio-ethanol voor een licht en sfeervol vuur zonder overmatige warmte. Ideaal voor warme zomeravonden.
 2. Gebruik als Bijzettafel: Plaats een decoratieve schaal bovenop de tafelhaard en gebruik deze als bijzettafel voor verfrissende drankjes en zomerse lekkernijen.
 3. Ingebouwde Verlichting: Sommige tafelhaarden hebben ingebouwde LED-verlichting. Gebruik deze om een zachte gloed te creëren zonder extra warmte, perfect voor zwoele zomeravonden.

Herfst: Warmte en Kleur

 1. Warm Dekentje: Voeg een gezellige sfeer toe door warme dekens of sjaals op de zitplaatsen te leggen, zodat je kunt genieten van de warmte van de tafelhaard terwijl je omringd bent door herfstkleuren.
 2. Herfstdecoraties: Versier de tafelhaard met seizoensgebonden decoraties zoals pompoenen, kaarsen in herfstkleuren en gedroogde bladeren voor een warme en uitnodigende uitstraling.
 3. Geurkaarsen toevoegen: Combineer de geur van het houtvuur met herfstachtige geurkaarsen om een extra dimensie van gezelligheid toe te voegen.

Winter: Intieme Warmte

 1. Gelaagde Warmte: Kies voor tafelhaarden die extra warmte bieden, zoals modellen op basis van propaan of aardgas. Voeg dekens en kussens toe voor een gelaagde warmte-ervaring.
 2. Warme Drankjes: Maak gebruik van de tafelhaard als centraal punt voor het bereiden van warme dranken. Denk aan een mobiele drankenkar met warme chocolademelk, glühwein en koffie.
 3. Winterse Bloemen en Planten: Voeg wat wintergroen toe aan de tafelhaard, zoals dennen, hulst en winterbloemen, voor een feestelijke touch.

Lente: Frisse Start

 1. Licht en Luchtig Ontwerp: Kies voor lichte materialen en kleuren die passen bij het frisse lentegevoel. Denk aan tafelhaarden met keramische afwerkingen of lichte metalen frames.
 2. Bloemenpracht: Versier de tafelhaard met levendige lentebloemen zoals tulpen, narcissen en kersenbloesems voor een kleurrijke uitstraling.
 3. Lichte Aanvullingen: Houd de accessoires licht en luchtig. Denk aan lichte stoffen en heldere kussens om de ruimte te verlichten.

Algemene Tips

 1. Weerbestendige Opties: Overweeg weerbestendige tafelhaarden voor langdurig buitengebruik.
 2. Veiligheid: Zorg ervoor dat de tafelhaard stabiel staat en volg de veiligheidsinstructies van de fabrikant.
 3. Onderhoud: Houd de tafelhaard schoon en volg het juiste onderhoud, vooral bij blootstelling aan verschillende weersomstandigheden.

Met deze tips kun je het hele jaar door optimaal genieten van je tafelhaard, ongeacht het seizoen. Van zwoele zomeravonden tot knusse winterdagen, de tafelhaard kan zich aanpassen aan elk weertype en zorgt voor een gezellige en uitnodigende sfeer in je buitenruimte.